Hitri kontakt

ZB NOB Velenje
+386 (0)51 659 933
+386 (0)3 587 08 73
borci@velenje.si

ZZB NOB Slovenije

Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije (s kratico ZZB NOB Slovenije, ali organizacija ZB Slovenije) je ena najštevilčnejših civilnodružbenih organizacij v Sloveniji...
VSTOPI

Novice in objave Tekoče novice in objave dogodkov - ZB NOB Velenje

Protest in obsodba pojavljanja in oživljanja nacizma

0 Komentarji
1077
1-07-2018

Članice in člani Izvršnega odbora ZB NOB Velenje – Levi breg ostro protestiramo in obsojamo poizkus oživljanja nacizma in fašizma. Lepljenje plakatov po mestu z nacistično simboliko, s kljukastim križem v grbu Mestne občine Velenje in pozivom »za raso« v karakteristični pisavi gotici pomeni, da se nacistična vsebina ter ideologija počasi in vztrajno širi tudi v Sloveniji.

V mesecu aprilu smo se pridružili pobudi in aktivnostim ZZN NOB Slovenije ter organizirali okroglo mizo z izraženo podporo za sprejem zakona o prepovedi nacističnih in fašističnih simbolov.
To ne pomeni zgolj prepovedi javnega izpostavljanja ter nošenja oznak in napisov pripadnikov fašističnega in nacističnega okupatorja in kolaborantskih enot, ki so v okupatorjevih sestavih delovale proti lastnemu narodu, temveč gre tudi za potrebo preganjanja sovražnega govora in širjenja nestrpnosti med ljudmi. Pričakujemo, da bosta nova vlada in parlament Republike Slovenije še v tem letu sprejela zakon.

Podpiramo tudi aktivnosti našega predsednika Območne ZB NOB Velenje Bojana Kontiča, da pristojni organi čim prej raziščejo akcijo lepljenja plakatov s sovražno vsebino in odgovorni za storjeno tudi kazensko odgovarjajo.

Alojz Slavko Hudarin,
predsednik

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Protestna izjava KoDVOS glede sestave odbora za državne proslave
nacizem

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

ZB NOB Velenje
Kopališka cesta 3
3320 Velenje
+386 (0)51 649 176
ČLAN
Včlani se v ZB NOB Velenje
Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!