Hitri kontakt

ZB NOB Velenje
+386 (0)51 659 933
+386 (0)3 587 08 73
borci@velenje.si

ZZB NOB Slovenije

Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije (s kratico ZZB NOB Slovenije, ali organizacija ZB Slovenije) je ena najštevilčnejših civilnodružbenih organizacij v Sloveniji...
VSTOPI

Predstavitev ZB NOB Velenje V Združenju borcev za vrednote NOB Velenje je povezanih preko 1000 članov.

Združenje borcev za vrednote NOB je samostojna, domoljubna in nepridobitna organizacija, v katero se združujejo borci in drugi udeleženci narodnoosvobodilnega in protifašističnega boja ter druge osebe, ki izražajo pozitiven odnos do narodnoosvobodilnega boja 1941 – 1945. Organizirani smo po Zakonu o društvih, po vsebini svojega dela pa smo del civilne družbe s statusom posebnega družbenega pomena.

V Združenje borcev za vrednote NOB Velenje je povezanih 20 Krajevnih organizacij, ki dejansko delujejo v celotnem področju Mestne občine Velenje. V združenju je povezanih 1130 članov. 

Sestava članstva je zelo pestra, saj je v sedanji strukturi že več kot polovica članov, ki niso bili neposredni udeleženci NOB. Poleg tega pa se v našo organizacijo lahko vključi vsakdo, ki ima pozitiven odnos do vrednot, za katere so se bojevali in jih tudi uresničili partizani ,kot sestavni del zmagovitih zavezniških sil.

Naša organizacija ni strankarsko opredeljena zato vanjo vstopajo ljudje, ne glede na svetovno nazorsko opredelitev, veroizpoved, raso, spol in druge kriterije, ki v družbi na takšnih osnovah prepogosto razdvajajo ljudi.

Poslanstvo v družbi

...

Pridružite se nam

ZB NOB Velenje
Kopališka cesta 3
3320 Velenje
+386 (0)51 649 167
ČLAN
Včlani se v ZB NOB Velenje
Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!

Foto galerija
Foto galerija
Vstopi
Video galerija
Video galerija
Vstopi