Hitri kontakt

ZB NOB Velenje
+386 (0)51 659 933
+386 (0)3 587 08 73
borci@velenje.si

ZZB NOB Slovenije

Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije (s kratico ZZB NOB Slovenije, ali organizacija ZB Slovenije) je ena najštevilčnejših civilnodružbenih organizacij v Sloveniji...
VSTOPI

Simboli združenja Združenje borcev za vrednote NOB Velenje

Prapori

Združenje borcev za vrednote NOB Velenje ima svoj prapor kot tudi vse Krajevne organizacije in odbori partizanskih enot. Sestavlja ga slovenska nacionalna zastava na eni strani, na drugi pa simboli NOB ter ime združenja. Drog prapora je rdeče barve s pozlačeno peterokrako zvezdo na vrhu. Pripet mu je trak, na katerem je zapisano ime združenja.

Žig združenja

zbnob_velenjeŽig združenja je okrogle oblike premera 3 cm. Ob robu je napis:OBMOČNO ZDRUŽENJE BORCEV ZA VREDNOTE NOB VELENJE. V sredini je znak Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, ki izraža simbole narodnoosvobodilnega boja; slovensko nacionalno zastavo, Triglav, Jadran, Osvobodilno fronto, zvezdo, lipove liste in letnici 1941-1945.

Žig imajo tudi krajevne organizacije in občinski odbori. Ti so ovalne oblike z imenom združenja ob notranjem robu in z imenom organizacije ali odbora.