Hitri kontakt

ZB NOB Velenje
+386 (0)51 659 933
+386 (0)3 587 08 73
borci@velenje.si

ZZB NOB Slovenije

Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije (s kratico ZZB NOB Slovenije, ali organizacija ZB Slovenije) je ena najštevilčnejših civilnodružbenih organizacij v Sloveniji...
VSTOPI

Novice in objave Tekoče novice in objave dogodkov - ZB NOB Velenje

Vabljeni na spominske slovesnosti 2020

0 Komentarji
1351
22-01-2020

V spomin na 76. obletnico prihoda XIV. Divizije na Štajersko bo Združenje borcev za vrednote NOB Velenje skupaj s Krajevnimi organizacijami ZB organiziralo spominske slovesnosti, katere bodo potekale pri spomenikih v Paki, Cirkovcah, Ravnah in Zavodnjah.

XIV. divizija je krenila na svoj legendarni in težki pohod leta 1944 iz Suhorja, preko Hrvaške,  Sedlarjevega, Gračnice, Socke, Kozjaka, Pake, Graške Gore, Raven in Zavodenj, kamor je prispela 21. februarja 1944. Na tej poti je v hudih bojih z Nemškimi okupatorji padlo skoraj polovica borcev, veliko pa je bilo ranjenih.

Območno ZB NOB VELENJE bo skupaj s KO ZB  pripravilo spominske slovesnosti pri spomenikih in spominski plošči :

V petek, 21. februarja 2020, ob 15.00 uri pri spomeniku v Paki.
Slavnostni govornik bo častni občan MO Velenje in podpredsednik ZB NOB Velenje Srečko  Meh, v programu bodo nastopile učiteljice osnovne šole Šalek, otroci DPM iz Pake in  pevski zbor društva upokojencev Paka. 

V petek 21. februarja 2020 ob 16.30 uri pri spominski plošči na osnovni šoli v Cirkovcah.
Slavnostna govornica bo ministrica za pravosodje Andreja Katič, v programu pa bodo nastopili še krajani Cirkovc s pesmimi in recitali in Moški pevski zbor iz Doliča. Krajevna skupnost Cirkovce pa bo poskrbela za tople napitke in malico.

V soboto, 22. februarja 2020 ob 11.00 uri bo spominska slovesnost pri spomeniku padlih partizanov v Ravnah pri Osreških pečeh.
Slavnostni govornik bo podpredsednik ZB NOB Velenje Bojan Voh, program in recitale pripravlja Kulturno umetniško društvo Ravne, nastopil bo Moški pevski zbor Ravne, Ženski pevski zbor Planika, harmonikarji in Vaška godba.   

V soboto, 22. februarja 2020, ob 14.00 uri se bomo poklonili borcu in pesniku Karlu Destovniku Kajuhu v Zavodnjah na kmetiji Žlebnik.
Slavnostni govornik bo minister za kulturo Zoran Poznič, nastopil bo Moški pevski zbor Kajuh in otroci osnovne šole Karla Destovnika Kajuha iz Šoštanja. 

Tudi letos bo iz Lajš pri Šoštanju organiziran že 22. pohod k Žlebniku. Pohodniki se bodo zbrali pri Kodrunovi domačiji ob 11.00 uri in krenili na pot. Na voljo bosta dve poti, krajša traja malo manj kot dve uri, daljša pa dve uri in pol.

Organizator pohoda je Mladi forum Socialnih demokratov Šaleške doline in občinska organizacija Socialnih demokratov Šoštanja. Poskrbeli bodo tudi za tople napitke in sendviče.

Na vseh prireditvah bodo prisotni tudi praporščaki in Šaleška konjenica.
Na vseh prireditvah bo poskrbljeno za tople napitke in prigrizke, prireditve bodo v vsakem vremenu.

Vabljeni !

Marjana Koren
Sekretarka ZB NOB Velenje

0.0
Zadnja posodobitev: 20 februar, 2020
Sorodne Novice: Vabljeni na prireditev ob treh praznikih Vabljeni na 35. srečanje borcev, planincev in veteranskih društev ter združenj, Graška Gora 2022 IZJAVA ZA JAVNOST, ob polaganju venca pri spominskem obeležju domobrancem Vabljeni na osrednjo spominsko slovesnost ob Dnevu spomina na mrtve ter ostale slovesnosti, ki bodo potekale pri spominskih obeležjih Priznanja ZZB NOB Slovenije za leto 2020 in 2021 Vabljeni na letno Skupščino OZ ZB NOB Velenje Vabljeni na 9. redno sejo IO in NO ZB NOB Velenje Graška Gora 2020 Piknik ob Velenjskem jezeru bo v sredo, 8.7.2020 Vabljeni na letni zbor članov KO ZB NOB Velenje
XIV. Divizija

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

ZB NOB Velenje
Kopališka cesta 3
3320 Velenje
+386 (0)51 649 167
ČLAN
Včlani se v ZB NOB Velenje
Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!